A váratlan hosszú távú távoli munka hullámvölgyei


A váratlan hosszú távú távoli munka hullámvölgyei

Mivel a koronavírus betegség továbbra is terjed az Egyesült Államokban, egyre több vállalat felkérte csapata tagjait, hogy otthon dolgozzanak. A FlexJobs adatai szerint a távmunka az utóbbi években egyre inkább mainstream lett, 2005 és 2017 között 159% -kal növekedett. De amikor az amerikai munkavállalók mindössze 3,4% -a otthonról dolgozik legalább fele, sok olyan alkalmazott, akiket távolról kértek, hogy távolról dolgozzanak, hogy távolról dolgozzanak, hogy távolról dolgozzanak A COVID-19 miatt kevés vagy egyáltalán nem tapasztalható tapasztalata-vagy legalábbis nem hosszabb ideig.

Függetlenül attól, hogy első alkalommal távoli munkavállaló vagy üzleti tulajdonos, új módszereket keres a távoli csapat elkötelezettségének megőrzéséhez, a távoli munka számos mentálhigiénés kihívással jár. A Lancet nemrégiben végzett tanulmánya szerint a lezárás és a társadalmi elszigeteltség pszichológiai hatásai jelentősek lehetnek, ami mentális egészségügyi problémákat eredményez, kezdve a szorongástól és a magánytól az alvás zavarokig és az anyaghasználatig.

Mivel egyre több ember alkalmazkodik a távoli munka életmódjához, a távoli munkavállalóknak ki kell találniuk, hogyan kell gondoskodni az otthon mentális egészségükről. A rutin ragaszkodásától a távoli környezet beállításáig itt mindent, amit tudnia kell ahhoz, hogy elméjét és testét egészséges munkavállalóként tartsa.

A kiégés valódi, de elkerülheti.

A COVID-19 Pandemic súlyosbítja azokat a kockázati tényezőket, amelyek kiégéshez vezetnek, és új kihívásokat jelentenek mind a távoli csapatok, mind a frontvonal munkavállalói számára, ideértve az első válaszadókat, a pszichiátriai ápolókat és az egészségügyi szolgáltatókat. A távoli munkába való azonnali, váratlan átmenet révén sok távoli alkalmazott elmosódott a munka és a személyes élet között. Noha a homályos munka és a magánélet egyensúlya nem feltétlenül jelenti az alacsonyabb termelékenységet, ez veszélyt jelenthet általános egészségére, ha hosszú ideig figyelmen kívül hagyják.

A

kiégés akkor fordul elő, amikor elárasztott, leeresztett és nem képes lépést tartani az állandó igényekkel, a Mentális Betegség Szövetsége (NAMI) szerint. A kiégés súlyos mentális betegséghez és negatív hatásokhoz is vezethet a fizikai egészségre, például a szívbetegségre, a gyakori fejfájásra, a gyengült immunrendszerre és az álmatlanságra.

Az otthoni munka egyik legnagyobb küzdelme az egészséges munka és a magánélet egyensúlyának fenntartása. A kiégés elkerülése érdekében kritikus fontosságú a határok meghatározása és a rutin létrehozása. A magasabb termelékenység érdekében törekedjen arra, hogy ésszerű időben felébredjen, cserélje ki a pizsamáját, készüljön fel a napra, és készítsen egy tennivalót arról, hogy mit kell elérnie a munkanapon.

Ezenkívül korlátozza a munkaidőt, és kerülje a szünetek vágását – különösen az ebédszünetet -. Dolgozzon különféle projektekkel a munkanap feloszlatása érdekében, és ha lehetséges, válassza ki otthoni irodáját, ahonnan hálószobája vagy nappali. Ha a költségvetése megengedi, fontolja meg a coworking hely bérlését vagy a kávézóban való munkát, hogy elkerülje az otthoni zavarokat.

A motivált maradni lehetetlennek érzi magát.

Ha nehezen tudta megtalálni az energiát vagy motivációt az utóbbi időben, akkor messze nem vagy egyedül. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a távoli alkalmazottak közel 75% -a ismeri el, hogy termelékenységük az otthoni élet és a járvány zavaró tényezői miatt szenvedett.

A puffer 2020 -as állami jelentése szerint a magány az egyik legnagyobb küzdelem a távoli munka elvégzéséhez. A társadalmi elszigeteltség elleni küzdelem és az otthoni munka elvégzése közben motivált maradni egy erőteljes támogatási rendszert készítsen a távoli csapathoz.

Még akkor is, ha az elmúlt héten vagy hónapban nem beszélt munkatársaival vagy csapattársaival, elengedhetetlen a kapcsolatfelvétel – akár videohívások, zoom hívások vagy laza megjegyzések révén. Nem kell beszélnie a munka jövőjéről, de a társadalmi interakciók fenntartása segíthet az elszigeteltség érzéseinek leküzdésében. Ha nem biztos benne, hogyan kell kezdeni, próbáljon meg egy virtuális boldog órát a zoomon tárolni.

Mindannyian különféle módon érintett minket a Covid-19-valószínűleg gondoskodhatott a magasabb kockázatú családtagokról, súlyos betegségben szenvedett, vagy érezte, hogy Covid hatása a mentális egészségre. Az Egészségügyi Világszervezet szerint a támogatási hálózat felépítése elősegítheti a mentális wellness és a magasabb termelékenység előmozdítását. Ha személyesen találkozik egy barátjával, családtagjával vagy munkatársával, ügyeljen arra, hogy kerülje a szoros érintkezést, viseljen ruhát, és kerülje a zsúfolt nyilvános tereket a vírus terjedésének minimalizálása érdekében.

Nincs jobb idő a karriered feltalálására.

A rugalmasabb ütemterv, a személyes találkozók és a reggeli ingázás között sok távoli munkavállaló talált extra időt a távoli munka életmódjához való alkalmazkodás óta. Az új hobbi felvételétől a karrier növekedésére összpontosítva, a távoli szerepben való munkavégzés egyik legjobb dolga a személyes fejlődés megvalósításának lehetősége.

Például, ha szabadúszó tartalomíró vagy, fontolja meg az extra idejét, hogy kibővítse a rést, és lépjen kapcsolatba a potenciális ügyfelekkel a közösségi médiában. Az olyan kreatívok számára, mint a grafikus tervezők, az új technológia megtanulása lehet a következő lépés a munka lehetőségeinek kibővítésében. A vállalkozók számára az új ötletek feltárása az első lépés a saját ütemtervének működtetéséhez és a látás valóra váltásához. A karrier céljaitól függetlenül, a további erőfeszítések megtérülése hosszú távon megtérül.

Ne felejtsd el vigyázni magára.

Fontos, hogy időt töltsön el a fizikai egészségének gondozására-még akkor is, ha teljes munkaidőben dolgozik. Egyél egy kiegyensúlyozott étrendet, elegendő alvást, és beépítse a fizikai aktivitást a napi ütemtervbe. Ha a helyi tornatermek bezáródnak, próbálja meg mozgatni az edzés rutinját a YouTube -on történő edzésvideók segítségével, vagy letölt egy meditációs alkalmazást.

A mentálhigiénés ügyei is. Az Egyesült Államok Betegségkontroll-központjai (CDC) szerint a COVID-19 körülvevő stressz és bizonytalanság súlyosbíthatja a már létező mentális egészségügyi rendellenességeket. Ha már létező mentális rendellenessége van, akkor prioritást élvez az öngondozás ebben az időben. Ha jelenleg antidepresszánsokat szed, vagy mentálhigiénés szolgáltatót lát, folytassa a kezelési tervet, és figyelje az új mentálhigiénés tüneteket.

Ha a reménytelenség, a magány vagy az érzelmi szorongás érzéseivel küzd, fedezze fel az online mentálhigiénés erőforrásokat, vagy kérje meg az egészségügyi szolgáltatót a mentálhigiénés szakemberhez való áttételről. Ha mentálhigiénés válsággal vagy öngyilkossági gondolatokkal rendelkezik, vegye fel a kapcsolatot a nemzeti öngyilkossági megelőzés mentőkötélével az 1-800-273-8255 telefonszámon vagy a NAMI segélyvonalon az 1-800-950-NAMI telefonszámon.

Végső gondolatok

A változás soha nem könnyű, különösen a rutinok esetében. Akár arra törekszik, hogy alkalmazkodjon az „új normál” -hoz, vagy tapasztaljon mentálhigiénés problémákat, ne habozzon, ha egy engedéllyel rendelkező terapeuta, pszichológus, szociális munkás, pszichiáter vagy mentálhigiénés tanácsadó mentálhigiénés -támogatási szolgáltatásokat keres.

Az Egyesült Államok Egészségügyi és Emberi Szolgáltatási Minisztériuma szerinti nyugodt HIPAA -szabályozásokkal, amelyek lehetővé teszik az online mentálhigiénés szolgáltatásokhoz való fokozott hozzáférést, egyre több ember élvezheti az online terápia mentális egészségügyi előnyeit. Mivel a terápiás kapcsolat minősége befolyásolhatja a mentálhigiénés kezelésének sikerét, fontos, hogy fontolja meg személyes preferenciáit, és külön erőfeszítéseket tegyen a megfelelő illeszkedés érdekében.

Az American Psychological Association szerint a mentálhigiénés problémák kezelésére használt néhány általános kezelési lehetőség és a terápia típusai:

  • Kognitív-viselkedési terápia (CBT): A CBT, a pszichoterápia egyfajta hasznos eszköz lehet a mentális egészségi állapotok, például a poszt-traumás stressz rendellenesség (PTSD), a skizofrénia, a bipoláris rendellenességek, a szorongásos rendellenességek és az étkezési rendellenességek kezelésében. , a Nemzeti Mentális Egészségügyi Intézet (NIMH) szerint. A terápiás ülések során a pszichoterapeuta segít azonosítani és megváltoztatni a negatív gondolatokat és viselkedéseket, hogy a pozitív mentális egészség érdekében dolgozzon.
  • Kapcsolatterápia: A távoli munkához, a gyermekgondozáshoz és a társadalmi távolsághoz való alkalmazkodás nehézségeivel a koronavírus betegség megváltoztatta a párok és a családtagok kölcsönhatásának módját. Ha a társadalmi elszigeteltséggel vagy a feszült kapcsolatokkal küzd, akkor a családi terápia vagy a párok terápiája segíthet a stresszorok azonosításában, és megtalálhatja a legjobb módot az előrehaladáshoz.
  • Támogató csoportok: A videokonferencia lehetővé tette a tanácsadók számára, hogy biztonságosan fogadják a támogató csoportokat a járvány során. A támogató csoportok különösen hasznosak lehetnek abban, hogy minden korosztályú embert a koronavírus diagnózis utáni megbélyegzés legyőzésében, valamint a traumatikus stressz, a visszaélés, az anyaghasználati rendellenesség, az OCD, az ADHD és a krónikus orvosi állapotokkal küzdenek. A releváns támogató csoport megtalálásához látogasson el a kábítószer -visszaélés és a mentálhigiénés szolgáltatások adminisztrációjának (SAMHSA) vagy a NAMI weboldalán.

Mindannyian emberek vagyunk – és a válság idején normális a mentális egészség regressziója. A NYC terápiás csoportjában tudjuk, mennyire kihívást jelenthet a távoli munkához való alkalmazkodás, különös tekintettel a Covid-19 terjedésének bizonytalanságára és stresszére. A vezető mentálhigiénés szolgáltatóként szerzett éves tapasztalataink felkészültek arra, hogy dedikált mentálhigiénés szolgáltatásokat kínáljunk ebben a nehéz időszakban.

Noha a segítségnyújtás megfélemlítőnek érzi magát, az egyik képzett mentálhigiénés szakemberünk segíthet a mentálhigiénés kezelési lehetőségek feltárásában, miközben a távoli munkához alkalmazkodik.